Alap adatok:Becenév: El, Elie, stb...
Kor: 17
Születési hely, idő:Virginia. Mistyc Falls. 1994/December/2
Faj: Ember
Foglalkozás: Tanul/Érettségi
Család:Apa: John Gilbert /A kapcsolatunk nem volt soha a legjobb/ Grayson Gilbert /nevelő szülő/ /Vele is a kapcsolatom nagyon jó volt/
Anya: ISobel Flamming /Vele a kapcsolatom sem volt fényes./ Miranda Gilbert/nevelő szülő/ Vele a kapcsolatom nagyon jó volt/
Testvér(ek): Jeremy Gilbert
Egyéb hozzátartozók: Jenna Sommers /Nagynéni/
Háziállat(ok): -
Jellem:Egy elég kreatív személyiség vagyok. Szeretem a barátaimat s nekem ők a legfontosabbak
a családomon kívül. Magabiztos, okos és többek között bátor lány vagyok. Szeretek tanulni
s a családomért bármit megtennék. Nem utolsó sorban kedves és nagyon őszinte vagyok.
Nem szeretem a hazugságokat, ah egyszer hazudnak nekem akkor nehezen bocsájtok meg.
Elég gyorsan barátkozom s feltalálom magam minden helyzetben. Szerelem téren elég bizonytalan
vagyok, de ha egyszer szerelmes vagyok akkor ki állok mellette mindenben s teljesen őszinte
vagyok vele. A szeretteimért akár az életemet is adnám .
Személyleírás:Imádok divatosan öltözködni bár elég egyszerű az öltözékem. Szeretem a farmerokat
meg a sportos ruhákat. Sportosan csak akkor szoktam öltözni ha rossz a kedvem.
Órákig tudok a tükör előtt állni, hogy összehangoljam a ruháimat. Szerem kisminkelni
magamat, de nem szoktam túlzásba vinni. Szeretem a világos árnyalatokat.
Előtörténet:Teljesen átlagos lány vagyok egy teljesen átlagos városban. Rendes, szerető családba születtem szerencsére. A szüleim nagyon kedvesen és szeretnek minket. Van egy testvérem akivel remekül kijövők. Tinédzser voltam mikor kiszoktam otthonról egy buliba mert a szüleim nem engedtek el engem. viszont a szüleim rájöttek a dologra és utánam jöttek aznap történt egy szörnyűséges baleset. A wickvery hídnál véletlenül beleesett a kocsi a tóba. És emiatt a szüleim meghaltak, de én csodával határos módon túléltem. Miután a szüleimet eltemettük a nagynénénk lett a gyámunk. Nagyon kedves és szerethető személyiség, de még sem pótolhatta a szüleinket. Jeremy már nem volt önmaga és nem jöttünk ki olyan jól. Sőt ő inkább a drogokba menekült. Én nehezebben viseltem el a halálukat. Teljesen összetörtem, de rá egy fél évre visszatértem az életembe. Visszatértem az iskolába, persze Caroline és Bonnie mellettem álltak mindenben. Viszont ahogy visszatértem a való életbe megjelent az iskolában egy titokzatos srác: Stefan Salvatore. Még nem tudtam róla, de ő lesz az igaz szerelmem. Ahogy Stefan belecsöppent az életembe minden megváltozott. Ő jobb kedvre derített engem és jobb színben láttam az életet. Lassanként vonzódni kezdtem hozzá majd bele is szerettem ahogyan ő is belém. Viszont sok titok lappang körülötte ahogyan a testvére körül is aki vele együtt jött vissza a városba. Damon csak azért jött ide, hogy megkeserítse Stefan életét és ezért még engem is képes elhasználni. Idővel az is kiderült, hogy mindketten vámpírok. Idővel megszoktam a dolgot és belemerültem a Salvatore testvérek rejtélyes életébe. Nehezen viseltem azt, hogy Stefan és Damon is vámpír. Miután beavattak az ő életükbe úgy döntöttem nem mondom el senkinek, hogy ők vámpírok, de nem tudtam Stefan-nal maradni tovább. Túl sok dolog történt ami megváltoztatta az életemet. Eleinte nem hittem el, de a saját szemmel láttam az egészet. Hónapokkal később az is kiderült, hogy nem vagyok Gilbert és egy vámpír az édesanyám és a nagybátyám az apám, ezt nehezen viseltem el. De Stefan és akármilyen nehéz is belátni Damon is mellettem állt mindig. Pár nappal később a városba visszatért Katherine is a fiúk egykori szerelme aki mellesleg vámpír és őket változtatta át.
Katherine teljesen úgy néz ki mint én, csak van némi eltérés köztünk. Ő egy kétszínű ellenszenves nőszemély. Katherine és én teljesen különbözünk, de ettől eltekintve érzem valahogy azt, hogy Stefan legbelül talán még mindig érez valamit iránta. Fájt, hogy ezt érzem és egy kicsit talán meggyengült a szerelmem Stefan iránt. Még mindig ő volt a barátom és vonzódtam hozzá, de az, hogy Katherine felbukkant csak megnehezítette az így is nehéz dolgunkat. Damon-nel lassan jó barátok lettünk és annak ellenére, hogy mindenki úgy látja őt mint egy gonosz vámpír én észrevettem rajta az emberséget amit Katherine miatt rejtett el magában. Damon-ben felszínre tőrt az emberség és látom, hogy vannak érzelmei. És nem tudom mi az oka, de ez a Katherine/Stefan-os ügy miatt közelebb kerültem Damon-höz akaratlanul is. Ez persze Stefan-nak is szemet szúrt. Kiderült, hogy Bonnie egy boszorkány, én pedig jó barátnőhöz híven viselkedtem és elfogadtam.Ha képes voltam Stefan-t is elfogadni aki vámpír, Bonnie-nál persze, hogy nem viselkedem másképpen. Ő olyan számomra mint egy testvér szinte. Katherine meg, hogy tovább fokozza az indulatokat a városban természetesen átváltoztatta Caroline-t vámpírrá. Stefan és Damon mellettem állnak, hogy Katherine ne tudjon bántani engem és a többi vámpír sem. Damon időközben egyre többet kezdet el érezni irántam.
Példajáték: Nagyon korán keltem, de nem tudom miért, hiszen a legtöbbször későn kellek főleg ha hétvége
van mint most. Miután lefürödtem és átöltöztem benéztem Jeremy szobájába, de ő még mélyen
aludt, ezért szép lassan becsuktam az ajtót és lementem a konyhába. Nem kis meglepetésemre Jenna
már ott volt. Lassú léptekkel mentem közelebb hozzá. -Jó reggelt Jenna! Hogy hogy fenn vagy
ilyen korán? -Kérdeztem halk hangon és leültem mellé az asztalhoz. Láttam, hogy épp újságot olvas.
-Neked is jó reggelt Elena, hát tudod az álom nem jött a szememre, és ezért nem aludtam valami
sokat. -Hallottam Jenna hangját a hátam mögül, mivel időközben felálltam és neki álltam kávét
csinálni. Nem épp egészséges egy 17 éves lánynak a kávé, de már hozzá szoktam és a szervezetem is.
Rápillantottam Jenna-ra és neki is öntöttem egy kis kávét, majd helyet foglaltam a tévé előtt. -Tessék
Jenna egy kis kávé, hátha ettől felébredsz valamennyire. -Mondtam majd bekapcsoltam a tévét. Jenna
elfoglalta magát az újsággal én pedig a tévébe temetkeztem. Szinte nem is figyeltem az adókra. Közben
Jeremy is felébredt, legalábbis úgy véltük Jenna-val hiszen mozgolódást hallottunk az emeletről. Jeremy
lejött reggelizni, viszont egyetlen szót sem szólt senkihez sem. Jenna és én összenéztünk, de mielőtt
szólhattam volna az ajtón csöngettek ezért inkább ajtót nyitottam. -Majd én megnézem, hogy ki az
ilyen korán. - Mondtam majd elindultam a bejárati ajtó felé. Amikor kinyitottam az ajtót Bonnie-val
találtam szembe magamat. -Szia Elena, beszélnünk kell nagyon fontos. -Mondta Bonnie hirtelen és
felrángatott az emeletre. alig tudtam szólni Jenna-nak. -Jenna Bonnie jött, fenn leszünk a szobámban.
-Hadartam gyorsan Jenna-nak, mert Bonnie csak úgy felhúzott az emeletre. Bonnie után becsuktam
a szobám ajtaját és leültünk az ágyamra. -Nos hallgatlak Bonnie. Mi a gond? -Kérdeztem és
az arcát kezdtem el fürkészni. Reméltem hamar megszólal mert már nagyon kíváncsivá tett.
Bonnie-ra figyeltem miközben ő végre megszólalt. Hallgattam ahogy elmondja nekem azt, hogy
összeveszett Caroline-al. Persze ez néha náluk meg esik hiszen nem mindig értenek egyet
egymással, mert teljesen különbözőek. De ezért is olyan jó barátok mert nem ugyan olyanok.
-Bonnie tudom hogy nagyon aggódsz meg minden, de hidd el Caroline tudja, hogy mit csinál.
És szerintem csak idő kérdése míg Caroline megemészti a dolgokat. -Mondtam Bonnie-nak
kedvesen és közben elmosolyodtam szelíden. Közelebb mentem a legjobb barátnőmhöz és
átkaroltam őt. Miután mindent megbeszéltünk lementünk a konyhába. Bonnie-val sikeresen
megreggeliztünk és néhány órával később el is ment. Én pedig visszamentem a szobámba és
beletemetkeztem a naplóm írásába. Nem tudom mennyi idő telhetett el, de már éreztem hogy
kicsit elálmosodom ezért letettem a naplómat és elfeküdtem az ágyamon és elaludtam pár percen belül.
Elena Gilbert-
http://vampirediaries312.hungarianforum.net